Wat is haarwax.

Haarwax wordt steeds populairder onder de mannen voor het in vorm brengen van allerlei type haarstijlen. Een groot voordeel van haarwax is dat deze te restylen is gedurende de dag en niet de hardheid geeft die je krijgt bij een gel. Een gel geeft daarbij vaak een glanzend effect ten opzichte van de meer natuurlijke look van een goede wax.
 

Haarwax of gel?

De naam haarwax geeft het al bijna weg, een product op basis van wassen. Hierdoor is haarwax een soepel product ten opzichte van gel en kun je het gedurende de dag restylen omdat het product zoals aangebracht blijft zitten en niet opdroogt. Een gel breng je aan waarbij het toegevoegde water opdroogt en het haar hard wordt. Hierdoor heeft een gel veel meer moeite om de natuurlijke look weer te geven ten opzichte van een haarwax.

 

Haarwax zonder toevoegingen.

Er zijn momenteel veel soorten haarwax te verkrijgen, van natuurlijke producten tot wax op olie of waterbasis. Het grootste en belangrijkste verschil hierin is dat natuurlijke producten het haar voeden, stylen maar ook beschermen tegen alledaagse invloeden. Deze producten maken doorgaans geen gebruik van siliconen, parabenen en alcohol en zijn daardoor veel beter voor het haar en het tegengaan van bijvoorbeeld haaruitval. Een mooi voorbeeld van haarwax zonder toevoegingen is het gebruik van bijenwas in de producten als alternatief ingrediënt. Neem ook eens een kijkje bij de natuurlijke producten van het Italiaanse Dear Beard.

 

Wax op olie of waterbasis?

Een wax op waterbasis droogt sneller in waardoor deze harder kan worden dan een wax op olie basis. Dit terwijl een wax op olie basis weer moeilijker uitwasbaar is ten opzichte van een wax op waterbasis. Verschillende voor en tegens, maar neem hierbij een makkelijke beslissing. Wil je de meest natuurlijke look, kies voor olie basis. Wil je een verbeterde versie van de welbekende gele potten gel van de supermarkt, kies voor wax op waterbasis. Bekijk bijvoorbeeld de professionele wax producten van Marmara Barber. Een mix van producten in zowel water als olie basis.

 

Aanbrengen van haarwax.

Van haarwax heb je maar een klein beetje nodig en kun je direct stylen op droog haar voor het beste resultaat. Gebruik je al lange tijd een gel en wil je overstappen op wax? Dan kun je zelfs een wax op waterbasis kiezen en bij het aanbrengen wat water gebruiken. Als je wat extra water gebruikt kom je dichtbij de look van een gel, echter wel een stuk natuurlijker en beweeglijker. Houdt je niet van de beweeglijkheid van een wax? Een goede haarlak kan de hold van de wax vasthouden met een natuurlijke look.

 

In het kort:

Een haarwax kan op elk type haar met verschillende aanbreng mogelijkheden voor jouw ideale look. De lekkere geuren van een goede wax maken het af ten opzichte van een gel en je hebt er veel minder van nodig om tot een goed gestyled kapsel te komen. Haarwax is een harder product ten opzichte van gel en geschikt voor de medium hold kapsels. Juist op zoek naar een matte of shiny variant? Voor elk haartype is er een wax beschikbaar. De makkelijkste en veiligste keuze voor de Man!

 

Vergeet niet om een kijkje te nemen bij de haarwax producten van Trends4beauty!

      15-11-2021 21:11     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.