7 tips voor de startende barbier

Een barbier zijn is iets meer dan alleen de schaar of scheermes, het is een heuse belevenis geworden. Barbershops zijn in opkomst en de behandelingen worden steeds uitgebreider. Zit je erover na te denken om voor jezelf te beginnen en het barbiers vak in te duiken? Dan hebben wij 7 tips voor jou!
 

  1. Kennis en ervaring.

In het verleden had je geen opleiding of school waar je terecht kon om barbier te worden. Je keek bij je mentor mee en leerde zo alle fijne kneepjes van het vak. Nu is dat natuurlijk een stuk makkelijker geworden in verband met opleidingen en cursussen. Hierin is wel het advies om een mentor te vinden om je te kunnen helpen met alle fijne kneepjes van het vak.

 

  1. Omgeving.

Ken jij momenteel alle barbershops uit jouw woonplaats? En ga je daar regelmatig zelf heen voor een vet kapsel? Op deze manier zie je de verschillen tussen de barbershops en behandelingen en kun je voor jezelf goede keuzes maken wat wel en vooral juist niet te doen.

 

  1. Sociaal.

De klant heeft bepaalde verwachtingen bij het bezoek die vaak net iets verder gaan dan een praatje over het weer. Mensenkennis en gezelligheid zijn een belangrijk aspect voor de barbier. Een klant zal niet snel terugkomen wanneer deze een chagrijnige barbier tegenover zich heeft. Een persoonlijk gesprek van man tot man met een drankje moet wel in je aard liggen.

 

  1. Geld en locatie.

Knip je al een tijdje thuis, of ga je nu bij klanten langs? Misschien wel één van de belangrijkste onderwerpen die je voor jezelf duidelijk moet hebben. Zijn ze namelijk klant voor al jouw vette kapsels of voor de aantrekkelijke prijs die je aanbiedt. Willen je klanten straks wel naar een locatie toekomen, en zijn ze bereid om meer te betalen in verband met jouw hogere kosten door vaste lasten? Doe onderzoek onder jouw huidige klanten, want misschien vonden ze het gewoon handig omdat je zelf op locatie kwam.

 

  1. Producten.

Het eerste waar we allemaal naar kijken is prijs, daar hoeven we niet moeilijk over te doen. Maar kijk ook eens iets verder, wat zijn de ingrediënten of zijn het juist natuurlijke producten die de prijs opschroeven? Zet jezelf ermee op de markt en kijk ook naar de Social media van het merk. Misschien zitten er wel mooie plaatjes bij voor je eigen Social media waarmee je klanten kan trekken.

 

  1. Instagram.

Gebruik je vakkennis en kunde op Instagram. Door jouw stijl vast te leggen op camera en deze te delen kun je door middel van de hashtags een grote groep potentiële klanten benaderen. Om het af te maken is het aan te raden om het bedrijfslogo in de foto te plaatsen om zo een goede huisstijl en erkenning weer te geven. Tegenwoordig kun je dit makkelijk bewerken op je telefoon met verschillende gratis applicaties.

 

  1. Boekhouding.

Hierin kunnen wij e-boekhouden.nl aanraden om een paar simpele redenen.

  • 15 maanden gratis vanaf datum inschrijving KvK.

  • Eenvoudige koppelingen met webshops mocht u ook online willen verkopen.

  • Aangesloten boekhouders die samenwerken met e-boekhouden om u nog verder te ontlasten in uw boekhouding.


Gemaakt door Trends4beauty
Benieuwd naar onze producten en prijzen? Vraag geheel vrijblijvend uw kortingscode aan via app: 0628276411 of mail: info@trends4beauty.nl met als onderwerp: Blog startende barbier.

      13-09-2021 10:11     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.