Kapperskammen: onmisbaar bij het creëren van de perfecte look

Kapperskammen: onmisbaar bij het creëren van de perfecte look


Een goed kapsel kan je uiterlijk compleet transformeren. Het is dan ook essentieel dat de kapper of barbier beschikt over de ideale kapperskam om iedere klant een prachtige look te geven. In dit artikel zullen we daarom ingaan op de meest gebruikte kapperskammen van dit moment.

Gebruik van een kapperskam

Verschillende kapperskammen.

Er zijn diverse soorten kapperskammen op de markt, elk met hun eigen functie en doel afhankelijk van haartype en gewenste stijl. Hieronder een overzicht van de meest gebruikte:

De knipkam ofwel kapperskam.

Dit is verreweg de meest gebruikte kam voor zowel mannen als vrouwen. De fijne tandverdeling maakt deze kam ideaal voor stylen, ontwarren en kammen, terwijl hij professionele ondersteuning biedt bij het knippen. Mannenkapsels vereisen doorgaans bredere versies van deze kam en smallere versies zijn beter geschikt voor vrouwen.

De puntkam.

De puntkam heeft fijne tanden aan één kant en een puntige punt aan de andere kant van metaal of plastic. Deze kam wordt gebruikt voor precisiewerk zoals het scheiden van kleine secties haar, het creëren van zeer gedetailleerde haarstijlen, hulp bij het vlechten of het maken van twists. De puntkam is geschikt voor halflang tot lang haar en wordt ook wel verdeelkam, steelkam of naaldkam genoemd. 

Gebruik van een puntkam.

De styler kam.

Zoals de naam aangeeft is deze kam ideaal voor het stylen van het haar. Door de dikke en brede vertanding van de stylerkam kun je makkelijk golven aanbrengen en daardoor wordt deze kam ook veel gebruikt in combinatie met een föhn.

De haarverf kwast of verfkam.

De haarverf kwast is de tool voor het verven van het haar. Naast de standaard haarverf kwasten die beschikbaar zijn in brede en smalle varianten om het haar zo nauwkeurig mogelijk te verven is de haarverf kwast ook beschikbaar als verfkam. De verfkam is een variant die breder inzetbaar is met combinaties van een punt, naald, plastic, haak of metalen uiteinde en naast de kwast is de verfkam voorzien van een kam.

Materiaal: carbon en ABS kammen.

Carbon en ABS kammen zijn stevig en duurzaam, wat ze ideaal maakt voor dagelijks gebruik in de kapsalon. ABS is een type kunststof met goede eigenschappen voor de professionele kapper zoals flexibel, antistatisch, chemisch en hittebestendig.

Onderhoud van de kapperskam.

Om zo lang mogelijk plezier te hebben van je kapperskam moet je hem regelmatig schoonmaken en goed onderhouden. Was de kam wekelijks met water en zeep en droog hem grondig af voordat je hem weer gebruikt. Bewaar de kam in een afgesloten lade of kast om vuil en stof weg te houden.

Conclusie

Zoals je hebt gelezen, spelen kapperskammen een cruciale rol in het creëren van de perfecte look voor elke klant. Door het gebruik van de juiste kam en technieken kan een kapper volume toevoegen, textuur creëren, vlechten maken, haar uitdunnen en stijlen. Onthoud altijd dat het resultaat afhankelijk is van het type kam en techniek die wordt gebruikt: voor elk type haar bestaat er een passende kam met unieke functie.

Geef je klanten de mooiste look in jouw kapsalon
Ontdek ons assortiment aan professionele kapperskammen HIER.
      26-06-2023 12:00     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.