Het populairste product voor de baard - Baardolie

Het hoe en waarom van de baardolie:

De baard en snor zijn weer helemaal trending. Bekende acteurs maken hun debuut met de nieuwste baardstijlen en Barbershops springen uit de grond om de laatste trends bij hun klant aan te meten. Achter deze baarden zitten verschillende baard producten verstopt. In deze blog lees je meer over de populairste van dit moment: De baardolie.

Waarom gebruik je een baardolie?

De belangrijkste reden is dat baardolie de baardharen verzacht en voedt. Door de actieve eigenschappen van een baardolie krijg je minder jeuk bij het groeien van een baard, verzorg je de onderliggende huid tegen bijvoorbeeld schilfers en zorg je dat de baardharen niet dof worden en er verzorgd uitzien. Een bijkomend voordeel is dat de baardharen beter en makkelijker te stylen zijn bij het gebruik van een baardolie en goed gehydrateerd is.

Wanneer gebruik je een baardolie?

Er is geen minimale lengte voor het gebruik van een baardolie. Ze zijn geschikt voor zowel de beginnende als volgroeide baard. Krijg je jeuk, last van schilfers of een geïrriteerde huid? Dan is het een goed moment om een baardolie aan te schaffen. Het beste moment van de dag is in de ochtend of na het douchen, wanneer de huid gereinigd is en de poriën open staan. Hoe vaak gebruik je een baardolie?

Voor een optimale werking kun je het beste dagelijks enkele druppels gebruiken. In verband met weersinvloeden, haarschade door het trimmen of bijknippen van de haren is het belangrijk de baard goed te onderhouden. Begin je voor het eerst met een baardolie product? Een goed meetmoment is om het product een maand lang dagelijks te gebruiken om de effecten van baardolie op jouw baard te bekijken.

Is baardolie echt nodig?

Het antwoord is nee! Ook zonder een baardolie kun je een hele mooie baard laten groeien. Een baardolie geeft echter zoveel voordelen tegen een relatief lage prijs waardoor een baardolie ten zeerste wordt aangeraden voor een optimale voeding, hydratatie en verzorging van de baard en onderliggende huid.

Alternatief voor een baardolie:

Vergeet je om regelmatig een baardolie te gebruiken of staat de aangekochte baardolie van een paar maanden geleden nog steeds in de kast? Een baardshampoo is een goed alternatief om de baard te verzorgen en nare geurtjes te verwijderen. In een volgende blog komen we terug op het gebruik en de voordelen van een baardshampoo. Houdt onze blogs in de gaten. In de tussentijd kun je altijd een kijkje nemen bij onze baard producten.

Bedankt voor het lezen en een mooie baard gewenst, Team Trends4beauty.
      09-12-2022 13:11