Kappers checklist: Welke kappersbenodigdheden heb je nodig?

Kappers checklist: Welke kappersbenodigdheden heb je nodig?


Een checklist is een handige tool om voor jezelf een duidelijk en overzichtelijke lijst te creëren met kappersbenodigdheden, producten en materialen die aangeschaft dienen te worden voor het uitvoeren van het kappersvak of bij het openen van jouw kapsalon. Op een checklist kun je makkelijk afvinken welke producten je reeds in bezit hebt waardoor er een overzichtelijke en doelgerichte to-do lijst ontstaat. Let op, een checklist is geheel afhankelijk van welke behandelingen je wilt uitvoeren en waar je die wilt uitvoeren. In onze checklist vindt je de algemene kappersbenodigdheden, waardoor je bij het afgaan van websites je hoofd kan leeghalen en doelgericht op zoek kan naar kappersbenodigdheden die voor jou belangrijk zijn. Tevens is een checklist een handige tool om de kosten in de gaten te houden voor zowel jezelf, een ondernemingsplan of een toekomstige lening.

Voor starters in het kappersvak of kappers in opleiding:

Je volgt een goede kappersopleiding, hebt een mooie starter set aan scharen aangeschaft en je bent volop aan het leren hoe je de mooiste kapsels kunt knippen. Stiekem hoop je al of je stage plek bij je favoriete salon wordt goedgekeurd om alles wat je hebt geleerd in de praktijk te kunnen laten zien. Bij het afronden van jouw opleiding heb je dan al vaak een beeld wat je wilt gaan doen en wilt bereiken in het kappersvak. Maar denk je er ook weleens over na welke producten en benodigdheden je hiervoor nodig hebt? Of je nou ambulant wilt knippen of een eigen salon wilt starten, gebruik een checklist om een duidelijk overzicht te verkrijgen in producten en prijs voor jezelf of voor een ondernemingsplan.

Ook voor de ervaren kapper, bij het maken van bijvoorbeeld een ondernemingsplan.

Je werkt reeds 5 jaar bij een leuke salon maar denkt erover om voor jezelf te beginnen? Je hoeft dan natuurlijk niet uitgelegd te krijgen welke producten je allemaal nodig hebt. Een checklist kan echter een handige tool zijn om geordend en gestructureerd aan de slag te gaan, je hoofd leeg te maken, voor het aanvragen van een eventuele lening of bij het maken van een ondernemingsplan om de kosten overzichtelijk bij te houden.

Kappersbenodigdheden op een rijtje:

Scharen, tondeuse of trimmer, waterspuit, nekkwast, kappersholster, stijltang en/of krultang, haardroger, cosmetica, haar accessoires, nekpapier, kapmantel, handschoenen, verf/verf benodigdheden, handdoeken, borstels en kammen, mesjes en werkkleding.

Voor het interieur:

Was unit, droogkap, stoelen en krukken, spiegels en verlichting, werkwagens, receptie en kassa-pin materialen. Dan kun je denken dat krukken voor zichzelf spreken, maar bij een harde vloer in jouw salon zijn zachte wielen bijvoorbeeld aan te raden of zelfs haarvrije wielen bij het uitvoeren van het kappersvak.

Software en hardware:

Bij een eigen salon moet je ook goed nadenken over de software en hardware binnen de salon. Welk kassasysteem ga je gebruiken met welke betaalmogelijkheden? Wil je klanten online laten reserveren en wil je dit koppelen tussen je kassasysteem en website? Bedenk goed wat voor mogelijkheden je de klant wilt geven en welke software en hardware je hiervoor nodig hebt. Wil je dit leasen, of wil je dit juist in eigen bezit hebben? Hetzelfde voor muziek in de salon, ook hier zitten wettelijke regels aan verbonden.

Gebruik onze checklist voor kappersbenodigdheden:

Hieronder vindt je onze checklist in 2 bruikbare foto formaten. Handig voor mobiel gebruik of te printen in A4 formaat. Maak gebruik van de handige stippellijnen als jouw kappersbenodigdheden niet benoemt staan. Bij het maken van een ondernemingsplan of het aanvragen van een lening kun je de kosten benoemen in de checklist en eventuele screenshots bijvoegen.

Bekijk onze checklist voor kappersbenodigdheden:Mobiel formaat 800x1200px: Download de afbeelding voor de beste schermverhouding.


A4 Formaat 1018x1440px: Om te downloaden en te printen.


Vindt jij onze checklist voor kappers nuttig, of heb je op- of aanmerkingen? Laat het ons weten in een reactie onder onze blog. Op zoek naar kappersbenodigdheden? Neem ook eens een kijkje op www.trends4beauty.nl
      04-01-2023 12:38     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.