Tips voor meer klanten in jouw kapsalon
Meer klanten werven is cruciaal voor elk bedrijf, ook voor kapsalons. Hier zijn 7 tips  om nieuwe klanten naar je kapsalon te trekken:

1. Online aanwezigheid

Optimaliseer je online aanwezigheid: zorg ervoor dat de website van jouw salon gemakkelijk te navigeren is en alle informatie biedt die potentiële klanten nodig hebben. Benadruk hierbij jouw specialisme zoals kleuren, krullen, all-round of barbier zodat de potentiële klant in beelden (foto's), tekst en prijslijsten een goed beeld kan vormen van jouw type salon. Een potentiële klant wordt makkelijker een vaste klant wanneer de online geboden informatie overeenkomt met de geleverde resultaten in de kapsalon.

2. Sociale media

Creëer een sterke aanwezigheid op sociale media door uw accounts regelmatig bij te werken met foto's van je werk, speciale aanbiedingen en getuigenissen van klanten. Het maakt een slechte eerste indruk wanneer potentiële klanten op jouw sociale media uitkomen waarbij de meest recente berichten meer dan een jaar oud zijn. Het kan immers voorkomen dat jouw concurrent wel de nieuwste en hipste haarstijlen deelt op sociale media.

3. Aanbiedingen en promoties

Aanbiedingen en promoties: Mensen zijn altijd op zoek naar een goede deal. Overweeg kortingen of promoties aan te bieden aan nieuwe klanten of voor specifieke services. Denk aan een klantenkaart, stempelkaart of een gratis product. Bekijk enkele voorbeelden hieronder ter inspiratie. Tip: maak een cadeaubon of waardebon ter grootte van een visitekaartje en niet deze vast aan de kassabon, zo beland deze makkelijker in de portemonnee en maakt het persoonlijker. Een klant kan dit meer waarderen dan losse waardebonnen die mee te pakken zijn bij de kassa.

          

4. Google mijn bedrijf

Maak gebruik van Google mijn bedrijf: Google mijn bedrijf is een handige online tool waarbij klanten op een overzichtelijke manier de openingstijden en contactgegevens kunnen bekijken. Het is vaak ook het eerste visitekaartje wanneer klanten jouw salon online opzoeken. Maak er gebruik van en post afbeeldingen van jouw salon, kapsels of aanbiedingen om potentiële klanten te bereiken. De tool is gratis en kan je HIER vinden.

5. Netwerken

Netwerk en werk samen met andere bedrijven: werk samen met andere bedrijven in uw regio om elkaars diensten te promoten. Je kunt bijvoorbeeld korting geven aan klanten van een spa in de buurt die een kappersafspraak bij jouw boeken.

6. Je omgeving en gemeenschap

Betrokken raken bij de gemeenschap: door evenementen te organiseren, deel te nemen aan liefdadigheidswerk of speciale aanbiedingen aan te bieden aan lokale groepen (zoals scholen of sportteams), kun je de zichtbaarheid van de kapsalon vergroten en nieuwe klanten aantrekken. Dit is tevens een goede manier voor meer naamsbekendheid in de regio.

7. Huidige klanten

Moedig mond-tot-mondreclame aan: tevreden klanten zijn de beste vorm van reclame. Moedig uw huidige klanten aan om hun positieve ervaringen te delen met vrienden en familie. Wanneer je net dat stapje extra zet voor je huidige klanten en  oprecht interesse toont in de klant onder het knippen dan zul je zien dat hard werken resulteerd in nieuwe klanten.

Door deze strategieën en tips te implementeren, kunt u uw kansen vergroten om meer klanten te werven en uw bedrijf te laten groeien.
      10-03-2023 11:24     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.