De geventileerde haarborstels: wat is het, varianten en stappenplan

Wat is een geventileerde haarborstel, welke soorten en met welk stappenplan kun je een geventileerde haarborstel het beste gebruiken?

Een geventileerde haarborstel is een essentieel hulpmiddel voor iedereen die zijn haar op een efficiënte en zorgvuldige manier wil drogen, ontklitten, stylen en volume wil toevoegen aan het haar. Een geventileerde haarborstel heeft speciale kenmerken zoals luchtdoorlatende inkepingen die het gebruik ervan bijzonder effectief maken. Een geventileerde haarborstel kennen we ook onder de benaming  föhnborstel en vent brush waarbij de "vents" staan voor de inkepingen in de borstel.

Geventileerde haarborstels

Waarom een geventileerde haarborstel?

Het belangrijkste voordeel van een geventileerde haarborstel is dat het de luchtstroom door je haar mogelijk maakt tijdens het föhnen. Hierdoor kan je op een makkelijke en efficiënte manier meer volume toevoegen aan het haar. De borstel is voorzien van kleine gaatjes of openingen, waardoor de warme lucht van de föhn zich gelijkmatig over het haar kan verspreiden. Dit minimaliseert schade aan het haar en zorgt voor een snellere droogtijd waardoor je optimaal volume kan toevoegen aan het haar.

Varianten van de geventileerde haarborstel:

Naast de standaard geventileerde haarborstel zijn er ook geventileerde haarborstels op de markt die aan beide zijden zijn voorzien zijn van pinnen. Deze variant gaat door het leven als dubbele vent brush, tunnel brush dubbelzijdig, tunnel vent dubbelzijdig of double tunnel vent.

Tunnel brush dubbelzijdig

Het grootste verschil tussen de geventileerde haarborstel en de dubbelzijdige varianten is dat de dubbelzijdige voorzien zijn van een tunnel in het middengedeelte voor een optimale luchtdoorvoer tijdens het föhnen en daardoor dezelfde eigenschappen bezitten als een standaard geventileerde haarborstel. Het grootste voordeel van de dubbelzijdige variant is dat de pinnen verschillende afmetingen en afstanden hebben van elkaar.
 
De dubbelzijdige varianten zijn geschikt voor het föhnen van zowel lang als kort haar, het creëren van verschillende haarstylen en het toevoegen van meer volume. Dit type haarborstel kom je daarom ook vaak tegen bij de kapper.
De laatste variant is de ronde geventileerde föhnborstel ofwel round tunnel vent brush. Bij deze variant zijn de pinnen van kunststof of nylon rondom aangebracht voor meer bewegingsvrijheid in de verschillende haarstylen. De ronde geventileerde föhnborstels zijn verkrijgbaar in verschillende materialen zoals kunststof, elektrische en keramische elementen.

Ronde borstel tunnel vent föhnborstel


Het stappenplan voor het beste gebruik van de geventileerde haarborstel:

Stap 1: Voorbereiding.

Begin met het verwijderen van eventuele klitten of knopen uit je haar met behulp van een gewone kam of borstel. Gebruik eventueel een hitte beschermende spray om je haar te beschermen tegen de warmte van de föhn.

Stap 2: Verdeel je haar in secties.

Verdeel je haar in verschillende secties met behulp van haarklemmen of elastiekjes. Dit zorgt ervoor dat je elke sectie grondig kunt föhnen en stylen zonder het risico te lopen delen over te slaan.

Stap 3: Begin met föhnen.

Pak een van de secties vast en plaats de geventileerde borstel aan de onderkant van de sectie bij de haaraanzet. Beweeg de borstel langzaam naar beneden terwijl je de föhn in dezelfde richting beweegt. Zorg ervoor dat de borstel en de föhn elkaar niet raken om klitten te voorkomen.

Stap 4: Herhaal voor elke sectie.

Herhaal deze stap voor elke sectie haar, totdat je alle delen hebt geföhnd en gestyled zoals gewenst. Neem de tijd om elk deel grondig te drogen en tegelijkertijd vorm en volume te geven met behulp van de geventileerde borstel.

Stap 5: Finishen.

Gebruik na het föhnen een beetje haarlak om je kapsel op zijn plaats te houden en eventuele frizz te verminderen. Kam je haar voorzichtig met behulp van de geventileerde haarborstel om de finishing touch te bereiken. Tip: Let op dat je favoriete stylingsproducten het haar niet te veel verzwaren waardoor je het toegenomen volume weer verliest.

Conclusie:

Geventileerde haarborstels zijn in verschillende varianten en afmetingen verkrijgbaar en voor diverse doeleinden. Na het lezen van ons artikel ben je een stuk beter voorbereid en geïnformeerd voor het aanschaffen, het gebruik en de varianten van geventileerde haarborstels. Neem een kijkje tussen onze geventileerde haarborstels door op één van de afbeeldingen te klikken/drukken in deze blog of laat een berichtje achter en dan zien wij elkaar weer bij een volgend artikel van Trends4beauty.nl

De geventileerde haarborstels: wat is het, varianten en stappenplan

Trends4beauty.nl: Uw specialist en groothandel in haarproducten, kappersbenodigdheden, nagelproducten en beauty Shop voordelig online of haal af te Almelo
      19-07-2023 14:36     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.