De voordelen van een haarserum

Haarserum: wat is het en wat zijn de voordelen?

Haarserums zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. Veel mensen zijn dol op deze haarverzorgingsproducten vanwege hun vele voordelen. Haarserums zijn vloeibare producten die je haar kunnen voeden, hydrateren en beschermen tegen beschadiging. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende formules die geschikt zijn voor diverse haartypes. Door de samenstelling van pure oliën en actieve ingrediënten hebben serums vaak een kleine inhoud en zijn enkele druppels voldoende voor een behandeling.

Hier zijn 5 voordelen van het gebruik van een haarserum:

  1. Voeden en hydrateren.
  2. Bescherming tegen hitte.
  3. Bescherming en verzorging tijdens de zomerperiode.
  4. Verbetering van de haarstructuur.
  5. Makkelijk in gebruik.

Voeden en hydrateren: haarserums helpen bij het optimaal voeden en hydrateren van je haar door gebruik te maken van oliën, verbindingen en actieve ingrediënten. Wanneer er problemen zijn met de hoofdhuid zoals dode huidcellen, talg, het gebruik van sterke reinigingsproducten, vette huid of kleuring middelen kunnen de haarzakjes verstopt raken en de natuurlijke balans verstoren. Het gebruik van een serum kan deze balans weer terugbrengen, het haar voeden en laten glanzen. Een haarserum kan daardoor direct en indirect helpen bij haarproblemen.

Bescherming tegen hitte: als je regelmatig een stylingstool gebruikt, zoals een haardroger, stijltang of krultang, kan een haarserum helpen om je haar te beschermen tegen de hitte invloeden. Het kan een barrière vormen tussen je haar en de hete tools door het achterlaten van een dun laagje op je haar, waardoor het haar minder snel beschadigt.

Bescherming en verzorging tijdens de zomerperiode: een haarserum is de ideale toevoeging tijdens de zomer en vakantieperiode. Warm weer, chloor of het zeewater heeft een directe invloed op je haar. Met een haarserum breng je een extra laagje aan op het haar ter bescherming en help je het haar sneller te herstellen en te hydrateren. Samen met een goede conditioner is een haarserum ideaal voor de zon en zwem periode.

Verbetering van de haarstructuur: is je haar dof, beschadigt, pluizig of verandert door bijvoorbeeld een zwangerschap? Of is je haarstructuur aan het veranderen door een aanpassing in de levensstijl of het ouder worden? Elk haarserum heeft zijn eigen oliën en actieve ingrediënten die een haarprobleem kunnen oplossen. Zo zijn er haarserums speciaal voor krullen, tegen beschadigingen of juist met een herstellende functie om je haarstructuur weer gezond te krijgen. Lees alles over de eigenschappen van haar oliën en de werking van de populairste soorten oliën in onze blog hier.
Blog populaire olie voor het haar

Makkelijk in gebruik: Haarserums zijn over het algemeen heel gemakkelijk aan te brengen. Je hebt slechts een kleine hoeveelheid nodig en je kunt het eenvoudig verdelen over je haar. Dit betekent dat je in een paar seconden een groot verschil kunt maken in de gezondheid en uitstraling van je haar. Een mooi gemiddelde om aan te houden is 1-2 druppels bij haar tot schouderlengte en 2-4 druppels bij langer haar.

Kortom, haarserums zijn geweldige haarverzorgingsproducten die veel voordelen bieden. Of je nu last hebt van pluizig haar, beschadigd haar wilt herstellen of een gezonde uitstraling wilt, er is een haarserum dat bij je haartype past. Probeer het eens uit en ontdek zelf de voordelen! 

Bekijk ook eens onze haarserums van Vollare Cosmetics door op onderstaande afbeelding te klikken/drukken.
      22-03-2023 15:45     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.