Baardverf: voor een perfecte, verzorgde uitstraling van de baard.

Baardverf voor een nieuwe look of grijze haren te camoufleren.

Een baard of snor kan er ontzettend stoer uitzien, maar soms is het nodig om wat grijs of wit haar te verbergen en de kleur van je baard of snor aan te passen. Gelukkig zijn er verschillende baardverven die je daarbij kunnen helpen!

model voor het gebruik van baardverf

Wat is baardverf?

Baardverf is een semi-permanente of permanente haarverf die speciaal is ontworpen voor baard- en snorhaar. Het is verkrijgbaar in verschillende kleuren en tinten, zodat je altijd een kleur kunt vinden die bij jou past.

Waarom zou je baardverf gebruiken?

Baardverf wordt een steeds populairder product anno 2023. De hoofreden daarvoor is dat de baard steeds meer een mode item aan het worden is en door het gebruik van een baardverf is je (baard) look binnen no time aan te passen. Een andere veelvoorkomende reden is het wegwerken van grijze of witte haren in de snor of baard die snel opvallen.

Het verschil tussen haar en baardverf.

Het grootste verschil zit in de ingrediënten van baardverf. Deze zijn een stuk minder agressief dan de ingrediënten van een haarverf. Een ander verschil is de inwerkingstijd van de verf waarbij een haarverf +-30 minuten moet inwerken en een baardverf vanaf 5 minuten al resultaat geeft. Een goede baardverf is daarom ook anders in gebruik en resultaat dan een haarverf. Tip: ook bij een baardverf is het verstandig om gevoelige plekken van de huid en snor (bijvoorbeeld de lippen) af te dekken met een vaseline.

Tips voor je huid bij het gebruik van baardverf.

Baarden en snorren komen in alle soorten, maten en vormgeving en het is dan ook makkelijk om te denken dat de stoppels ook wel even meegenomen kunnen worden. Wanneer er vervolgens teveel verf op de huid terecht komt wordt deze net zo snel meegenomen als de haren zelf. Het resultaat is dan ook een afwijkende huidskleur die niet makkelijk af te wassen is bij een permanente baardverf. Bescherm je huid waar de baard of snorharen kort zijn daarom ook goed met een vaseline. Een andere reden is allergische reacties op de huid, voer daarom ook altijd een test uit voordat je begint met een snor of baardverf.

Hoe gebruik je baardverf?

Als je besluit om je baard te verven, zijn er een paar dingen waar je op moet letten. Hier volgen enkele eenvoudige stappen om je te helpen:
  1. Volg nauwgezet de instructies die bij de baardverf worden geleverd. Lees ze van tevoren zorgvuldig door om verrassingen te voorkomen.
  2. Test van tevoren een kleine hoeveelheid van de verf op een onopvallende plek om te kijken of er geen allergische reacties optreden.
  3. Breng de verf gelijkmatig aan op de baard. Het gebruik van handschoenen wordt vaak aangeraden om te voorkomen dat je handen zelf gekleurd raken en daarnaast om de baard beter te kunnen kleuren.

Waar moet je op letten bij het kiezen van baardverf?

  1. Kies een kleur die past en het dichtst zit de kleur van je normale haar/baard kleur.
  2. Let op de kwaliteit van het product - kies bij voorkeur een product zonder ammoniak.
  3. Als je geen ervaring hebt met het verven van je baard, vraag dan advies aan een kenner of Barbershop of lees je goed in.

Conclusie

Baardverf is een geweldige manier om je baard er netjes uit te laten zien en ongewenst grijs of wit haar te verbergen. Kies een product van goede kwaliteit en volg de instructies nauwgezet. Je zal merken dat je een perfecte en verzorgde uitstraling hebt!

Op zoek naar baardverf?

Onze baardverf producten zijn permanent, dekken binnen 5 minuten en worden compleet geleverd met handschoenen. Neem een kijkje tussen onze baardverf producten Hier.
      21-06-2023 15:53     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.